BejelentésÉdes élet cukorbetegeknek
Diabetikus sütemények házi készítése

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.Édes élet cukorbetegeknekÉdes élet cukorbetegeknek


Dietetikusként, a cukorbetegek étrendi tanácsadása során azt tapasztaltam, hogy akkor tudjuk megnyerni a betegeket a diétázás ügyének, ha használható, betartható, "csak" kellően szigorú előírásokat adunk.    
A cukorbetegség megállapításakor a betegek nagy részének a legnagyobb problémát az édességeknek az étrendből való száműzése jelenti.
Az édesipar, felismerve az igényt, számos diabetikus édességféle gyártásával sietett a cukorbetegek segítségére.
Felmerül tehát a kérdés: fogyaszthatják-e a cukorbetegek a diabetikus süteményeket, mennyit és milyen formában elkészítve?
A választ ebből a hiánypótló kiadványból tudhatjuk meg.
A diabéteszes betegek étrendjében tápláltsági állapotuk függvényében, meghatározott alkalmanként, mért mennyiségben helyet kaphatnak a számukra engedélyezett módon elkészített diabetikus édességek.
A könyv egyik szerzője - Máger József,- maga is cukorbeteg, a Szent István kórház klubjának vezetője - saját családi, házias sütemény receptjeit formálta át úgy, hogy az elkészítés során a cukorbetegek részére korlátozottan felhasználható mesterséges édesítőszereket alkalmazta.
A sütemények hozzávalóinak pontos kimérése, a készítési mód és a darabolás betartása biztosítja azt, hogy az adagok a dietetikus szerző által pontosan kiszámított tápanyagértékeket tartalmazzák. A házias, családi receptek pedig garantálják, hogy a cukorbeteg nem marad magára az elkészült édesség elfogyasztásában. Családja és baráti társasága körében is biztos sikerre számíthat.
A hasznos tanácsok a szerző által kipróbált sütési praktikákat tartalmazzák, megkönnyítve ezzel a kezdő cukorbeteg háziasszonyok munkáját.
A könyv végén található dietetikus által összeállított táblázat növekvő szénhidráttartalom szerint tartalmazza a receptek tápanyagértékeit, ezzel is segítve a pontos étrendbe illesztést, a napi engedélyezett szénhidrátmennyiség betartását.
A receptfüzetet Helyes István humoros grafikái teszik teljessé.
Szó sincs arról, hogy a receptfüzet összeállításával folyamatos nassolásra buzdítanánk a cukorbetegeket.
Ez egy lehetőség a finom és élvezhető ízű diabetikus édességek házi kivitelezésére.
Segítség a normál tápláltsági állapotú diabéteszeseknek az édes íz megfelelő pótlására.
Annak bemutatása, hogy a megadott mennyiségek szigorú betartása mellett a cukorbetegek életét is meg lehet édesíteni.

A könyv terjedelme: 215 oldal.


Megrendelés >>


Vissza a főoldalra >>
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!